Susitikimo metu buvo kalbėta apie giminės sodybų įstatymą tiek materijos, tiek energetiniame lygmenyje. Įsivardinta, kad svarbu išties ir giminės sodybų įstatymo vaizdinys, svarbu jį sukurti, kad jis galėtų materializuotis, juk kol jo nėra, net ir tokia galimybė nesukuriama. Tai, ką dabar kuriame minčių lauke, atlikus tam reikalingus žingsnius, įsikūnys ateityje. Pirmiausias žingsnis įsivardinti mums patiems, ko siekiame ne tik savo šeimos, bet ir tautos lygmenyje.

Pradėjome nuo minties apie žemę, žemės dalinimą, kad žmogus ar šeima, norinti kurti savo giminės sodybą, gautų po mažiausiai vieną hektarą žemės. Čia buvo pasiūlyta mintis, jog dovanoti žemę žmonėms galėtų ūkininkai, turintys didelius žemės plotus. Ūkininkai, pajutę tą idėją ir trokštantys, jog žmonės tuose žemės lopinėliuose imtų kurti rojų. Kūrėm vaizdinį šiuo konkrečiu klausimu, matėm džiugius ūkininkus iš visos širdies dovanojančius žemę žmonėms, džiaugsmingus žmonių veidus, besikuriančias giminės sodybų gyvenvietes vis labiau plintančias po visą Lietuvą, užpildančias ją žydinčiais, kvapniais sodais bei laimingais žmonėmis, žmonėmis pargrįžtančiais iš įvairiausių pasaulio kampelių, kad čia, savoj gimtinėj, sukurti rojaus kampelį sau, saviems vaikams ir ainiams saviems. Ūkininkams pajutome dėkingumą ir meilę.
Svarbu neįsileisti abejonės į save – tai yra besąlygiškai patikėti tuo, ką kuri. Vaizdinys, kuriamas su tyrais ketinimais įgyja didelės galios ir taip greitėja ir stiprėja jo materializacija, tuomet Visata veda kuo geriausiu keliu ir padeda tam įsikūnyti. O keliantį abejones protą galima nukreipti paieškoms, davę jam konkrečias, aiškias užduotis, taip ir jį įjungiant į šį procesą. Tyri ketinimai – tai sąmoningas darymas to, kas užkrečia kitus.
Svarbu čia suvokti ir konkretizuotis, kaip šią idėją kuo aiškiau ir patraukliau pateikti plačiajai visuomenei, tiems patiems ūkininkams.
Iš šių pamąstymų išsirutuliojo mintis apie TYRŲ KETINIMŲ VERSLININKŲ ASOCIACIJĄ, apie kurią pasakojo Anastasija. Čia asociacija atliktų labai svarbią paskirtį – būtų trauka ūkininkams bei kitiems tyrų ketinimų verslininkams, kurie yra sistemoje. Kiekvienas savo dirbamoj sferoj galėtų įnešti savo įnašą. Į šia asociaciją taipogi galėtų jungtis ir giminės sodybų bei ekogyvenviečių gyventojai – mažieji verslininkai (žmonės užsiimantys amatais, prekiaujantys natūraliais, rankų darbo gaminiais ir pan.). Taipogi asociacija galėtų pasitarnauti ir giminės sodybų gyvenviečių kūrime: žemės dalinime, pirkime.
Suformulavus esmę, svarbu detalizuotis konkrečius žingsnius, o jau tuomet pažingsniui judėti link įsivardinto tikslo.
Svarbu susitelkti į tai, ką norime ir galime padaryti patys, kiek norime nuveikti dėl savų vaikų ir ateinančių kartų, o ne laukti ir tikėtis kažko iš jų.
Senovėje mūsų protėviai, priimdami bet kokį įstatymą, apgalvodavo jo poveikį septynioms, pagal kai kuriuos šaltinius net devynioms kartoms į priekį. Įvertindami savo dabartinį sąmoningumą ir su juo susijusią klaidų tikimybę, įstatymu ko gero aprėpsime vieną kartą, bet jis reikalingas tik kaip sistemos keitimo pradžia, postūmis ir galimybė mūsų ainiams pratęsti šią kūrybą.
Gimtosios partijos tikslu Megre knygose buvo įvardinta Meilės grąžinimas į šeimas.
Giminės sodybų įstatymo TIKSLU įvardinome MEILĖS ERDVES, kai GIMINĖS SODYBOS yra PRIEMONĖ šiam tikslui pasiekti.

GIMINĖS SODYBOS – TAUTINĖ LIETUVOS IDĖJA. Nes judėjimas, kūryba, kyla iš tautos.
Giminės sodybų įstatyme turėtų būti nurodyta jų NAUDINGUMAS VISAI TAUTAI, pvz. ne tik emigracijos sustabdymas, bet ir konkreti galimybė susigrąžinti tautiečius namo. Taip pat ekonominė, švietėjiška, ekologinė, žmonių ir aplinkos sveikatos ir t.t. nauda.
Įstatyme reikalingas NAUJAS ŽMOGAUS, VAIKO APIBRĖŽIMAS. Dabar turime situaciją, kai vaikas, o vėliau ir suaugęs, priklauso valstybei. O kas yra ta valstybė? Kam priklauso žmogus?
Nauja žemės paskirtis – giminės sodyba (šalia esančių žemės ūkio ir namų valdos paskirčių).
Trumpai aptarėme kelias įstatymo gaires:
Giminės sodyba neparduodama, atitenka tik paveldėjimo teise.
Žemė, produkcija neapmokestinama.
Naujas švietimo, mokyklų modelis. Įstatyme galėtų būti pateikta laisvo savo vaikų mokymo pasirinkimo galimybė, pateikiant įvairias mokymo rūšis, pvz. mokymo namie, bendruomenės mokyklos ar nemokymo galimybė.
Diskusijų metu supratome, kad reikalingas detalus kiekvieno punktelio apmąstymas. Tuo tikslu siekiame suburti iniciatyvines grupes, išnagrinėsiančias ir paruošiančias atskiras įstatymo temas. Šiuo metu itin aktuali mokyklų tema, tad jau yra nemažai aktyvių žmonių, kuriems rūpi kitokio švietimo sprendimai. Manome, kad šiuo klausimu jau įmanoma suburti iniciatyvinę grupę.

Sekantis giminės sodybų kūrėjų susitikimas numatytas gegužės pabaigoje. Tęsime įstatymo temą. Kiekvienas sutikome atlikti namų darbus: paruošti savo įstatymo gaires. Susitikimo metu galėsime jas sulyginti, rasti bendrus sprendimus, taip pratęsdami vaizdinio detalizavimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.