Siūlau sužaisti gyvą vaidmenų žaidimą “Kuriame giminės sodybų gyvenvietę”. (Gyvenvietę pagal Anastasijos idėjas).

Paimame didelį popieriaus lapą – tai bus du šimtai nupirktų hektarų. Mes būsime naujakuriais. Kiekvienas atsirėšime sau patinkantį sklypą iš bendro gyvenvietės ploto, kas prie miškelio, kas vidury gyvenvietės, kas pakrašty, kas prie būsimos mokyklos, kas tolėliau… Žiūrėsime kas tampa mūsų artimiausiais kaimynais ir kaip seksis su jais sugyventi, pavyzdžiui, jei vėliau išaiškės, kad jūsų kaimynas žaidime yra trijų vaikų mama, kuri baisiai bijo erkių ir kas savaitę žoliapjove pjauna žolę. Arba kaimynas turi šunis. Arba kaimynas yra per daug geras ir per dažnai ateina paplepėt ir arbatos pagerti.

Pabandysime susimesti įsivaizduojamus pinigus ir atsivesti kartu elektrą ar nusitiesti kelią. Kartu bandysim kurti mokyklą ir darbo vietas. Skaičiuosim kiek realiai gavosi vaikų gyvenvietėje ir kokio jie amžiaus. Žiūrėsim ar apskritai išeina padaryti mokyklą ir kokio dydžio.

Žiūrėsim ar mūsų pasirinkti sklypai nemaišo kortų antrai naujakurių bangai, kuri kursis vėliau, po mūsų. Kiekvienas tapsime antros bangos naujakuriu ir žiūrėsim ką pridirbome kai buvome pirmos bangos naujakuriai. Pažiūrėsime į save iš šono, kitų akimis.

Ar norėsime vykdyti atranką antros bangos naujakuriuose? Ar mums svarbu kas bus mūsų naujas kaimynas? Ar tą kontroliuosime, ar leisime kurtis bet kam. Ar įsivesime gyvenvietėje taisykles, ar geriau be jų? Ką daryti, jei vieni norės taisyklių, o kiti ne?

Spręsime tarsi realius klausimus, kurie gali iškilti kuriant realią gyvenvietę.

Nors visa tai tik žaidimas, tačiau kartu ir tam tikras situacijų modeliavimas, apmąstymas, mokymasis kurti gyvenvietę ir santykius tarp kaimynų, mokymasis pažvelgti į save iš šono, mokymasis pažiūrėti prie ko gali privesti vieni ar kiti tavo padaryti veiksmai ateityje.

Visus norinčius sudalyvauti kviečiu užsiregistruoti (ekogyvenvietes@gmail.com). Žaidimas vyks vasario 25 dieną (šeštadienį) Kaune. Nuo 10 iki 16 val. Žaidimą moderuosiu aš, Laimis Žmuida.

Renginys NEMOKAMAS!

Video

https://www.facebook.com/1788794654696990/videos/1830138113895977/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.