Feisbuke yra sukurtos kelios grupės Anastasijos vardu bei tematika.

Tai Anastasija LT (https://www.facebook.com/groups/anastasija.lt/) grupė, kurioje laisvai keliama aktuali informacija, laisvai diskutuojama aktualiais klausimais – mąstoma, tariamasi kartu, grupė yra uždara, tad visi norintys matyti įrašus bei dalyvauti diskusijose maloniai kviečiami jungtis. Yra ir kitos dvi grupės – tai Anastasija bei Giminės sodybos. Dvi pastarosios nors ir yra viešos (įrašai matomi visiems), bet, kaip liudija patirtis, laisve čia nelabai kvepia, kadangi kiekvienas nario įrašas yra cenzūruojamas. Grupės tvarkomos Laimio bei jo komandos.

Tad, kad nekiltų painiavos žmonėms ir jie sužinotų šią informaciją, jeigu nežinojo iki šiol (pati ne taip seniai ją atradau), nusprendžiau ja pasidalinti su jumis.

Kam įdomu, trumpai mana patirtis, minėtoji aukščiau:

Mano keltas įrašas, skambėjęs maždaug taip: bendraminčiai renkasi ir mintimis dalinasi ir čia: https://anastasija.lt/ bei https://www.facebook.com/groups/anastasija.lt/ – buvo nepraleistas, o iš Laimio išgirdau: „(…)Tavo nuoroda neatitiko naujos grupės tematikos. (…)“. Logiškai mąstant, kas gali būti grupėje, pavadintoje Anastasijos vardu, labiau į temą? Ir ar tikrai žmonės neturi teisės patys spręsti, patys rinktis? Nenustebčiau, kad dauguma žmonių, feisbuke prisijungusių Laimio grupėse, net nenumano, kad egzistuoja dar viena išties gyvybinga grupė.

6 Comments

  • Laimis Žmuida

    Netiesą rašai, Donata, pristatydama „savo” grupę kaip laisvą, o „mano” kaip nelaisvas. Grupė „Anastasija” gimė kaip tik todėl, kad iš grupės „Anastasija LT” buvo išmetinėjami administratoriams neįtikę anastasijiečiai. Laisvės joje kaip tik ir nebuvo. O turinys buvo šlamštas, t.y. buvo šnekama apie ką tik nori, o žinučių apie Anastasijos idėjas buvo vienetai. Natūralu, kad atsirado poreikis sukurti naują grupę, laisvą grupę, neuždarą ir kurioje iš tiesų būtų nagrinėjamos Anastasijos idėjos. To trūko. Ir labai gerai, kad žmonės gali dabar pasirinkti – nori ir eina į Anastasija grupę, kur šnekama vien į temą, o jei nori, tai eina į Anastasija LT grupę, kur šnekama ne tik šia tematika. Ir labai negražiai iškraipei mano paaiškinimą, kodėl tavo viena žinutė nebuvo praleista. Ji nebuvo praleista, nes tu norėjai nutempti žmones vėl į kitą grupę, kur šnekama ne apie Anastasijos idėjas, o vedama šalin, aptarinėjamos kitos idėjos. Tavo tokia žinutė neatitiko tematikos.

    Grupė „Giminės sodybos” yra iš vis ne prie ko. Ji susikūrė 2013 metais. Tada suvažiavimo metu žmonės išreiškė norą vadintis labiau ne anastasijiečiais, o giminės sodybomis ir atsirado http://www.giminessodybos.lt (ne mano tinklapis), bei atitinkama facebook grupė. Šią grupę be manęs dar moderuoja du žmonės.

    Tiek „Anastasija”, tiek „Giminės sodybos” grupė yra laisvos, visi pranešimai susiję su tematika yra praleidžiami.

  • Laimis Žmuida

    Oho, pasirodo, kad šio tinklapio komentarai yra moderuojami. Tai ką? Man dabar rėkti, kad CENZŪRA, nelaisvė! 🙂 Pati, Donata, ant kitų sakai, o pas pačią lygiai tokia pat tvarka.

  • Taip, Laimi, būtent tokia tvarka šiame tinklapyje, aš ją priimu tokią, kokia ji yra ir dirbu tame ir čia visada laukiami bendraminčiai bendram darbui.
    Taip, komentarai iš pradžių patenka pas moderatorius. Elementaru, kad komentaras, parašytas nakties metu, dažniausiai pamatomas tik ryte.
    Sakai – cenzūra? Jeigu šiame puslapyje būtų taikoma cenzūra, kaži ar tavo komentaras čia būtų 🙂 ?

    • Laimis Žmuida

      Taip, cenzūra yra šiame tinklapyje, nes ne visos žinutės patalpinamos. Pati gerai žinai, nes pasakojau tau apie neįdėtą postą dėl kuriamos asociacijos.

  • Laimis Žmuida

    Ir dar labai svarbus dalykas, kad jūs užsipuolate žmones. Na, ir kas, kad teoriškai leidžiate rašyti visiems. Bet jei neatitinka jūsų nuomonės, tada taip užvarote negražių žodžių ant žmogaus, kad jis nutyla, pasislepia, net savo žodžius atsiima. Nenori su tokiomis jumis prasidėti. Va, čia yra ta negražioji cenzūra, kurią jūs su Ingrida vykdote.

  • Nesu linkus tikėti tavo žodžiais, Laimi, nes jie kinta priklausomai nuo situacijos. Bet netgi jeigu ir buvo nepraleistas tavo įrašas, nesuprantu, kodėl tau tai turėtų netikti, jeigu pats renkiesi cenzūruoti savas grupes.
    O kas dėl puolimo. Juk ar ne tu puoli mane kiekviename žingsnyje? Ar ne tau mano daromi veiksmai vis netinka?
    Matau, tavo argumentai baigėsi ir, kai jau prasidėjo bjaurus juodinimas dėl juodinimo, diskusijos nebėra ir nebeverta tęsti.

    Ir niekaip nesuprantu prie ko čia ta Ingrida (juk įrašą parašiau aš)?.. Gal tu ją įsimylėjai, Laimi :)))?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.