Durų skambutis

Būstas ir kiti statiniai, jų įrengimas ir statyba

Moderator: Visi tvarkytojai

Post Reply
Pantera
Posts: 54
Joined: Thu 01 23, 2003, 21:18
Location: Vilnius

Durų skambutis

Post by Pantera »

Kiek įmanoma, noriu savo name atsisakyti elektros prietaisų, ypač ten, kur tikrai nebūtina. Vienas iš tokių, mano nuomone, tikrai nebūtinų elektra maitinamų dalykų - tai durų skambutis :idea:

Bet kuo jį pakeist :?: Gal kas esate matę kokių senovinių zababonų, kurie galėtų pakeisti elektrinį skambutį tiek prie durų, tiek prie vartų :?:

Būčiau dėkinga už bet kokią idėją :)
Laimis Zmuida

:)

Post by Laimis Zmuida »

Gerai cia sugalvojai Pantera :)

As maciau keliose vietose toki irengini vietoj skambucio prie duru. Prie duru reikia pritvirtinti stora metalo plokstele, o prie ploksteles tokia rankenele, kuria galima atitraukti nuo ploksteles ir pastuksenti. Tie, kurie daro visokius metalinius dirbinius tai gali padaryti, tokie irenginiai buvo naudojami rumuose ir senovinese pilyse, labai ispudingi. Kur ju nusipirkti, kol kas tiksliai nezinau, bet turetu buti prie visokiu duru spynu ir t.t. Sekmes ieskant, gera ideja davei del skambucio.

Dar jei durys medines, ir butas mazas tai galima nieko nedaryti, parasyti ant duru - garsiai belsti :) ir viskas.

O del varteliu jei nuosava valda tai nezinau, toks irenginys nepades, kol kas nezinau ka cia galeciau patarti.
Pantera
Posts: 54
Joined: Thu 01 23, 2003, 21:18
Location: Vilnius

Post by Pantera »

Labai ačiū, Laimi, už patarimą. Kaip tik vis tiek planavau turėt reikalų su metalo meistrais, tai tuo pačiu pasiteirausiu :idea:
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Londone tokie metaliniai durų stuksiukai visai nėra neįprasti: daug kas juos įsirengę. Namukai čia nedideli: daugiausia 2-3 miegamųjų.

Ir tame name,kur mūsų šeima šio metu gyvena, nėra durų skambučio. Kartais svečiai turi kėblumų,kai nori užeit, o mes vidiniam kiemely sėdim. Čia kaip ir pasiųlymas pamąstyt,kaip tas garsas galėtų būti geriau girdimas. Bet dažniausiai žmonės neįspėję neatvažiuoja, taip kad gal tai ir nėra tokia didelė problema. :lol:
Pantera
Posts: 54
Joined: Thu 01 23, 2003, 21:18
Location: Vilnius

Post by Pantera »

Kaip tik prisiminiau, kad vyro tėvai turi išsaugoję kažkada senovinėje mokykloje dirbusios giminaitės skambalą, tai jei tik mums jį atiduos, turėsime senovinį durų skambutį :!: :D
Neringa
Posts: 590
Joined: Tue 02 04, 2003, 20:30
Location: Vilnius

Varpeliai

Post by Neringa »

Ko gero varpeliai yra geriausias sprendimas, nes tuo paciu ir erdve valo ir sveciams nuotaika pakelia pries izengiant i namus. O prie vartu tai tereikia galingo skambalo. Tik juokinga bus kai vejas pucia, tada tikrai nezinosi, kas i svecius uzeit nori, ar vejas, ar koks svecias :)))
~~Mergele~~
Posts: 33
Joined: Sun 06 01, 2003, 12:25
Location: Kaunas

Post by ~~Mergele~~ »

As irgi noriu atsisakyt to skambucio...Bet ka galit man patart isigyt vietoj jo, jei as gyvenu (Beveidzio zodziai tariant) "betoninej dezutej" :(.
Minčių nebuvimas netrukdo būti bendraminčiu Image
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Na, tai ir įsigyk tą metalinį plaktukėlį, kuris senovės pilyse būdavo. Ateini prie durų ir pastukseni. Ne tik tu žinosi, jog mieli svečiai atėjo pas tave, bet ir visi kaimynai ;) O jei esi linkusi eksperimentuoti iki galo, tai tada galima ir varpelius įsitaisyti. Ten kur skambučio laidas pravesti šniūriuką, kurį reikia patempti ir namuose tada suskamba varpeliai. Tinka?
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Ooooo... :)

Tokia atrodo paprasta tema, bet reikalauja tokio didelio dėmesio. :)

Mieste viskas paprasta. Turi elektrą, turi mažą plotą, kur gali įsirengti durų skambutį ir jį girdėsi būdamas namuose. Be to, čia jau įsivyravusi tokia kultūra, kad be kada gali drąsiai skambinti (nu aišku ne nakties metu) ir pertraukti žmogaus mintį, pasikviesti jį prie durų....

Hektare yra viskas kitaip. Hektaras yra didelis plotas. Kaimynas gali ateiti iš 4 pusių. Tai jau reikia 4 durų skambučių. Bet galiausiai, jei esi ne namuose, o kitam hektaro gale, tai to skambučio negirdėsi. Čia jau reikia varpinę statyti ir varpą didelį uždėti. :) Be to, tai nesinori juk pertraukinėt minties. Tai kaip ateiti pas kaimyną į svečius?

Gal jums čia atrodo ne problema. Bet aš jau susidūriau su šituo praktikoje ir daba turiu spręsti šitą problemą.

Man tenka vesti ekskursijas po Sukinius. Aišku žmonės nori pamatyti ne tik Moką, Piliakalnį, Žuvintės šaltinį ir apylinkes, miškus, bet jie nori pamatyti ir žmones, jų daržus, pažiūrėti su kuo teks gyventi, jei pasirinks Sukinius.

Tai vat čia ir iškyla problema. Ateini su žmonėm prie hektaro ir mąstai - galima šeimininkams dabar trukdyti ar negalima? Galbūt galima. Telefono mobilaus aišku niekas nesinešioja hektare, tai nepaskambinsi. O hektaras tikrai didelis plotas. Net dabar, kai Sukiniuose plynas laukas ir atrodo viskas turi matytis, bet taip nėra. Žmogus yra mažas ir hektare, teisingiau poroje hektarų žolės jis tikrai pasimeta. Taigi iš karto nesimato žmogaus. Durų skambučio nėra. O jei ir būtų, tai galbūt aš ateisiu iš kitos pusės. Eiti į hektarą iki namuko, tai jau nelabai faina. Vistiek čia jau privati erdvė. Nesinori eiti be šeimininko leidimo, o kaip tą šeimininką prisišaukti??? Jei jo nesimato. Paskui pasirodo, kad jis kitam hektaro gale sodina medelius ir mes jo nematėm...

Aš niekada netikėjau, kad galima viename hektare nerasti žmogaus, bet taip jau yra. Man teko praktikoje su tuo susidurti. Einu pas kaimyną pakviesti pasimudyt, rėkiu garsiai, o jo niekur nerandu. O jis pasirodo užlindęs už kupsto kokio ir nieko negirdi, žolė šiurena.. Nu rimtai...surasti žmogų hektare ar dviejuose nėra taip paprasta, o eiti į hektarą be šeimininko žinios irgi nesinori.

Tai kaip tą šeimininką prisišaukti? Durų skambučio tai nėra?

Tai aš kolkas naudoju ŠAUKIMO mechanizmą. Tiesiog garsiai šaukiu, atėjęs prie hektaro. Jei išgirsta tai gerai. :) Nes ir garsų šaukimą nevisada išgirsti hektare..tikrai tikrai..man teko šaukti garsiai, o paskui įsitikinti, kad žmogus buvo visą laiką hektare ir negirdėjo.

Ir aišku tas dalykas dar prisideda, kad nesinori pertraukti žmogaus minčių... Gal jis kažką mąsto, o aš ateinu ir noriu su juo šnekėt... :(

Uf...nu visai suprobleminau tokią paprastą situaciją.. :roll:

Enyvey, gal turit kokių minčių kaip išspręsti šitą problemą? Ypač Sukiniečiai, nes man dažnai tenka pas sukiniečius į svečius eiti... :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Toltik
Posts: 580
Joined: Fri 10 28, 2005, 9:56
Location: Laisvės oazė
Contact:

Post by Toltik »

Pavyzdingai užbaigta tema :)). Šuo pas mane jau išsprendė šią problemą, nors dar nei mėnesio nepraėjo savoje erdvėje :)) (atbėga iš tėvų sodybos ir slampinėja kartu, išgirsta viską į ką žmogui nėra būtinybės kreipti dėmesio :), taip pat ir užuodžia jei pavėjui).
Telepatija taip pat jau veikia. Nereik ir negirdi, išgirdai - vadinasi reikėjo, gal pamoką vertingą gausi jei tik sugebėsi įsisamoninti :))...
Pierre
Posts: 144
Joined: Sun 12 25, 2005, 4:11

Post by Pierre »

Saunuole Toltik :wink:
As uz 100procentu :!:
Post Reply