Kaip sukurti sodybą? Žingnis pirmas, antras, trečias...

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Locked
Mindaugas
Posts: 1311
Joined: Fri 09 27, 2002, 23:01

Kaip sukurti sodybą? Žingnis pirmas, antras, trečias...

Post by Mindaugas »

Kaip pradėti nuo nulio? Iš kur žemės gauti?
Arturas
Posts: 7
Joined: Sun 09 29, 2002, 18:34
Location: Kaunas
Contact:

zeme

Post by Arturas »

Rimtai, gal kas zinot kur gauti zemes pigiau?
http://arturas.ten.lt - mano puslapis internete
Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Re: zeme

Post by Kristina »

ka galvojat apie tai kad reiktu pirma sukurti istatyma apie nemokama zemes gavima kiekvienai norinciai seimai?
as is pradziu maniau kad nusipirksiu ir tiek, zeme dabar pigi Lietuvoj , bet vis griztu prie minties ,o kodel turciau pirkti tevyne? Bet kaip sutvarkyti istatymus , kas zinot , kiek Lietuva turi ne privacios zemes , juk neimsim ir nedarysim lygiavos kaip komunistai.
Be to gal kas zino ,koks bendras lietuvos plotas hektarais ,ir kiek is ju normalios zemes?
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: zeme

Post by Rytė »

kristina wrote:ka galvojat apie tai kad reiktu pirma sukurti istatyma apie nemokama zemes gavima kiekvienai norinciai seimai?
as is pradziu maniau kad nusipirksiu ir tiek, zeme dabar pigi Lietuvoj , bet vis griztu prie minties ,o kodel turciau pirkti tevyne?
Is tiesu,kodel turetume pirkti tevyne? Bet pamastykim is kitos puses. Juk daugumos musu tevai ar seneliai gyveno kaimuose ir savo zemes daugiau ar maziau turejo. Vadinasi, mes kaip ir turejom ja paveldet. O ar taip is tiesu nera? Stai Vytautas pasakojo,kad atsikele kaip tik savo tevu zeme is Birzu rajono. Mano abu tevai taip pat atsieme savo paveldetas zemes. Ir tai jau ne vienas, o keli hektarai. Tik tuo metu nei jie, nei tuo labiau as ar mano brolis ne nesiruosem tos zemes dirbti ar kaip kitaip naudoti. Manau,tevai pasielge labai teisingai ir graziai, atiduodmi savo zemiu dali kaimuose gyvenantiems ir zeme realiai panaudoti galintiems giminaiciams:tetai ir ukininkaujanciai pusseserei. Ne mintis nekyla tevu del to kaltint. Bet as dabar savo zemes kaip ir nebeturiu. Vadinasi, turiu pirkti is turinciu,bet nenaudojanciu. Kodel taip ir nepasielgti? Kad mano vaikams jau neiskiltu klausimas del savo hektaro isigijimo.
Tik stai klausimas pamastymui: as jau dabar auginu du vaikus: dukryte ir suneli. Jei musu gimtine bus vieno hektaro,kaip uzauge jie ta zeme pasidalins,kai jau patys kurs seimas? Gal kazkuris ras antraja puse tarp bendraminciu anastasijieciu ir iseis i kita seima. O jei ne? Ar vel teks zeme pirkti? Istorija pasikartos? Ka manot apie tai? :roll:
Pantera
Posts: 54
Joined: Thu 01 23, 2003, 21:18
Location: Vilnius

Post by Pantera »

Aš irgi galvojau apie tai, kaip dalinsis mūsų vaikai tą sodybą :roll: čia man dar ne viskas aišku. Nors kažkurioj knygoj radau užuominą apie tai, kaip visi giminaičiau suvažiuoja į vieną giminės sodybą. :roll:

O gal čia reik ir lietuviškus papročius prisimint, kur vyriausias sūnus paveldi tėvų namus. Na, galima juos ir pakoreguoti šiuolaikiškai, kad jei vyriausias nori į miestą, tada atiduoti tam vaikui, kuris tikrai nori ir supranta svarbą. Nors vėlgi, kai prieis prie dalybų, tai kaip visada lietuviškose šeimose, būna tokių istorijų, kad... :x :oops:
Neringa
Posts: 590
Joined: Tue 02 04, 2003, 20:30
Location: Vilnius

Lemanui Lemanui, Danieliui, Danieliui, ...Pjerui

Post by Neringa »

Teko ir man apie tai pamastyti, bet visgi pirmiausia turbut ne nuo to galo reik pradeti mastyti.

Jeigu seimoje bus santarve, jei ji gyvens saugodama Anastasijos idejas, tai visi klausimai del tolimesnio zemes likimo issispres savaime. Zeme gaus tas, kuriam jos labiausiai reikes.

O gal galima daryt kaip pasakoje, kur trys broliai isejo ieskoti nuotaku?
Locked